Bezpečnost potravin

Na poslední schůzce jsme naplánovali hlášení ve školním rozhlase – velké díky patří za pomoc panu učiteli Atexingerovi.

Ostatním členům, kteří nebyli na poslední schůzce jsme vysvětlili vše o soutěži, kterou Ekotým pořádá.

S dětmi jsme pak prošli omalovánky o bezpečnostni potravin – vysvětlili jsme si, co ukazují jednotlivá políčka. Zjistili jsme, že syrové maso musíme zpracovávat odděleně od jiných potravin, zeleninu a ovoce je třeba před jídlem dobře umýt, stejně jako naše ruce, pokud jsme přišli z venku.

Zopakovali jsme si, jaký je rozdíl mezi minimální trvanlivostí a datem spotřeby, a také jaká jsou pravidla pro ukládání potravin do lednice.

Na závěr jsme alespoň některé obrázky vymalovali. Jak se nám to povedlo, můžete na nástěnce posoudit sami.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *