Slepice a jablko

Na poslední schůzce Ekotýmu jsme měli 2 důležité návštěvy:

Přišel se na nás podívat Jirka – chodí už sice na gymnázium, ale jako dlouholetý člen Ekotýmu na nás nezanevřel a poctil nás návštěvou.

Viki přinesla ukázat svou slepičku – brahmanku Jasmínku. Je ochočená, nechá se hladit a všichni z ní byli naprosto unešení.IMG_1180

Na naší schůzce jsme jako hlavní program (určeno na minulé schůzce) měli ochutnávku jablek – Katka a Patrik přinesli celkem 8 jablek, každé jablko bylo jiné odrůdy. Postupně jsme jablíčka krájeli, ochutnávali a hodnotili.

IMG_1181

Soutěžila jablka z Česka, Slovenska a Německa – Gala, Golden, Red delicious, Evelina, Granny, a další.

Překvapilo nás, že některá jablka, která skvěle vypadala, nakonec nebyla moc dobrá. V některých byla asi vinou špatného skladování ošklivá pachuť nějakého plynu. Dávali jsme také pozor na to, odkud jablka jsou.

V našem ochutnávacím testu vyhrálo slovenské jablko Evelina. Bylo hezké i dobré. Je škoda, že jsme neměli nějakého skvělého českého favorita, ale v supermarketu a navíc v lednu na ně člověk asi jen tak nenarazí.

Děkujeme Jirkovi za jeho odborný přístup ve vedení a zapisování výsledků, Patrikovi za jablíčka, Oliverovi za ochutnávku kakových bobů a Viki za slepičku!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *